Då var julen över

Det var ett tag sen jag skrev nu, men jag har inte haft så mycket att skriva heller.

Julen firade jag hos syster Ingela det var trevligt, god mat och trevligt sällskap. I min julklapp fick jag ett presentkort på bowling.. Bra så att jag å fredric kan göra nått kul tillsammans.
Börjar att längta till februari då ska jag gå på Terry Evans. ska bli skitkul.
Nä nu ska jag försöka hitta på nått att äta.

utmaning

Utmanad av Marie


Tre hårda klappar:

Egen bil
Ett hus
En Bok

Tre mjuka klappar:

Soffa (är ett  stort hål som hunden har gjort när han var valp)
Byxor (nästan alla är trasiga)
Julgardiner (har inga)



Tre viktiga klappar:

Att få träffa familjen
Pengar så man kan roa sig lite
Kärlek

Kul kväll

Idag har jag vart på föreläsning igen kommer inte ihåg va han som prata hette men det var ganska tråkigt att lyssna på. sen har jag varit ute med maja och druckit kaffe och handlat lite. Har nästan alla julklappar klara, är förvånad själv har bara Pontus, Fredric och mina djur kvar.

Nu håller jag på å singstarar med mig själv, ni ser va mycket jag har att göra på dagarna..
 
Ikväll ska vi ut på järnvägs på 29:an vi blir 6 st om allt går som det ska. Ska ta med mig lite chips så jag blir av med lite. Ska bara dricka 6 cider har inte planerat att bli så jätte full. Ska ju kunna göra nått imorrn med ;)

Vill ha en skog i närheten så jag kan spåra lite med Samson, kan ju börja lite lätt. Men kan inte komma på nån nära, som jag vet man får vara i. Men men vi kanske flyttar nån¨gång och då ska jag ha skog i närheten.

Nä nu ska jag fortsätta att singstara eller kanske ta en powernapp.

Fullbokad dag, mindre bokad kväll!

Idag har jag varit på af och lyssnat på en gubbe som hette Egil som pratade om försäljaryrket. Trodde det skulle vara jätte tråkigt men det var inte det. Ska tillbaka på fredag och lysna på upplägget av säljutbildningen som af har och se om det är nått för mig.
Sen har jag varit ute på ljusdal resten av dagen och försökt köpa julklappar, men inga stora framsteg där inte men två julklappar och en present blev det. Maja fyller ju år imorrn så hon läre ju få nått.
Håller på å tvättar nu, funderar på om jag ska gå till prix och köpa mjölk till maten imorrn men vi får se.

Roliga djur jag har!


Samson är platsad men han vill inte riktigt vara där så han ålar sig lite..


Katten tar det lugnt en stund.

Jag kan!

jag bakade limpor igår och det gick faktiskt bra trodde först att det inte skulle bli nå limpor för degen var superkladdig men det blev två ganska fina pumpalimpor (goda blev de också). Tror aldrig jag bakat limpor förut har bara bakat scones.

Det gick rätt bra på af iaf behöver inte tillbaka förrens i januari och då kanske jag får praktik sen, hoppas hoppas! Eller hoppas mer på att jag har fått ett jobb då. tänk att starta det nya året med ett jobb då skulle mitt liv vara näst intill perfekt tror ja.

Idag ska jag plugga så jag får färdigt det sista också. Man får liksom aldrig lust att plugga så det är väl bara att göra det.


ush för af

Ska till arbetsförmedlingen, usch man gruvar sig varje gång. Man får inte ut nått av att vara där tycker jag. Men det är ju bara att pallra sig dit annars blir de inge pengar och utan pengar funkar ju inte nått..

Var på dop i lördags det var fint, och rolig. Var i Ramsjö på söndagen och hälsade på bibbi.

Borstade hunden nyss, jag känner bara av min hundallergi när jag borstar han. Så det är ju ganska lugnt ändå, tur att jag inte känner av han hela tiden, kommer aldrig att göra mig av med min Samson. Han är ju den som gör mig glad på dagarna när jag är nere, kan ju liksom inte strunta i att gå ut med han bara för att jag inte vill.

Ush får snart fler fiskyngel men den här gången får de klara sig själv, tänker inte använda nån yngellåda den här gången. De har ju växter att gömma sig i.


Nä nu ska jag gå å laga lunch.

www.guldfisken.se

Det var därifrån jag köpte växterna till akvariet en riktigt bra sida, och priserna är också bra tog 2 dar att få sakerna då de skickar som brev under 2kg. Blev jättenöjd. Kommer garanterat att köpa saker därifrån fler gånger de har både katt och hundsaker och även till andra djur.

Ny fixat akvarie





Så den översta är hur det såg ut innan jag gjort nått (tråkigt jag vet)
Den understa bilden efter att jag fixat lite växter och tagit bort den där stora fula blomkrukan, så nu är det mycket finare(grumlet kommer att försvinna ur vattnet). Blev ganska nöjd nu ska jag bara filura ut något mer fint jag kan stoppa i.

Nä nu ska jag fixa iordning mig ska hjälpa till att göra smörgåstårtor.

Inga växter idag :(

Idag väntade jag på postgubben för jag trodde att mina akvarieväxter skulle komma med posten idag, men nej då inga växter idag. Jäklar om de inte kommer imorrn! Jag som redan planerat att jag skulle fixa akvarie idag, men men man ska väl inte planera i förväg kanske. Ska kanske pröva på pumpabrödmixen som jag köpte i förrgår, eller ta en promenad i snövädret.

Imorrn ska jag nog hjälpa till med doptårtor. Är ju dop på lördag. Sen hoppas jag att kunna fixa akvariet imorrn då.

Nä nu ska jag duscha och sen plugga lite kanske :)
Har ni tur så får ni före och efter bilder på akvariet.

Fint i akvariet snart

Igår kl elva på kvällen så kom jag på att jag måste ju köpa växter till akvariet så jag satte mig ner och började beställa och det var ju hur kul som helst att sitta där och kola på alla roliga saker som man kan beställa till akvarier. Men efter ett tag så bestämde jag mig för att det får räcka med växter först och främst så får vi se sen.

Imorse letade fredric efter sin plånbok men han kunde inte hitta den, så han trodde att den var på jobbet. Klockan åtta ringde fredric till mig och sa att jag måsta gå upp och kolla om jag såg den, jag gick till hatthyllan lyfte på en hundbajspåse och VIPS där låg den.... Han är värdelös på att leta saker he he.

4 km i 14- det ni

Jaha då har man just kommit hem från en promenad i 14 graders kyla, hundens hår på hakan var is och mitt hår med.. Ganska skönt att gå när det är kallt tycker jag. Både jag och Samson  har reflexväst på oss när vi är ute så vi syns nog lång väg he he.
Annars idag har jag å Ingela gjort stan jag köpte fisksten för 170 kr men men hoppas det blir fint, köpte nån brödmix också för pumpabröd som jag ska provbaka nån dag. Träffade Marie och Niclas och pontus en snabbis idag också när vi var på möbeltjänst. Skönt att ha gått en sväng då kan man äta lite chips med gott (eller näe men bättre) samvete.

kom på idag att jag läre köpa nån mer fiskväxt innan jag byter grus så slipper jag plantera i vattnet det känns inte så fräscht med fiskvatten... Har en gravidfisk för tredje gången nu.. de bara blir gravida hela tiden men de får klara sig bäst de vill den här gången annars får jag starta en fiskfarm här.. Nä nu ska jag spela lite poker håll tummarna för mig!

Grattis Håkan 50år!

Var ute och åt middag med svärfar och alla andra, han fyller 50 idag så vi åt ute igår. Det var riktigt trevligt, sen gick vi hem till svärfar och drack kaffe och åt schwartswalds tårta mums det är min bästa tårta). Sen var jag barnvakt en stund medans föräldrarna var å handlade jag tror nästan att jag hade roligast he he nej tjejen hade också kul!!

Det blev inget skogen med Samson, det var på tok för mycket snö för att komma till skogen med bil! Men vi myste lite med godis istället.. Just det jag var ju på julbord i fredags också, på stadt, det var hur gott som helst. Riktigt trevligt var det också, sen kom svärfar och skjutsade hem oss. Senare på kvällen så snubblade Fredric över tv-rumms bordet så ena benet trillade av, så vi ska kolla på ett nytt idag. Är ju lite farligt att ha ett trasigt bord och en hund för han är inte så försiktig när han försöker ta sig fram.

Till helgen blir det dop för Molly men jag köper dop present efter så slipper de få dubbelt av nått. Så kanske de kan få nått de inte fått än. Ingen tid vet jag men men det får jag väl reda på hoppas jag! Ska nog fråga idag eller imorrn om jag kommer ihåg.

Shit va det snöar alltså, det är ju hur mycket som helst, min och samsons vägar som vi brukar gå på är nästan aldrig plogade när vi går, men Samson bryr sig inte han kravlar ändå uppanpå de gamla plogkanterna.

ååå

Alla mina planer har gått åt skogen idag men man kanske inte ska planera så mycket, skulle ut på Ljusdal med Ingela idag men då hade Alfrett spytt två gånger imorse så det blev inget av med det. Åsså ikväll skulle vi på firma fest men de vi skulle gå med blev sjuk så det kanske inte blir nått av med det heller... suck  men vi ska ut å äta på Söndag iallafall.

Fy tusan va nöjd jag är med min frisyr alltså det trodde jag inte men det är riktigt skönt att inte vara långhårig!! Klippte mig på hårextra och jag kommer definitivt att fortsätta att klippa mig där, var jobbigt att komma på villket ställe jag skulle klippa mig på för det finns ju en massa olika ställen.. Men bestämde mig tillslut för hårextra ett bra val!!

Imorrn blir det nog ut i skogen *hoppar upp och ner av glädje* är bara såå himla kul att vara ute i skogen med Samson. Är inte lika kul att tikarna löper så han lyssnar som en dövhund ungefär.. inte så bra med andra ord. Igår t.ex. så kom svärfar och Samson hade komando att ligga på bädden men gjorde han det, nej då han sprang allt han orkade mot dörren men då kom en arg jag och skrek nej, han sprang genast till bädden men typ 2 sek senare så var han där igen, då släpade jag in han i köket istället!! Jag SKA vinna, ska inte ge mig en enda gång för han var så bra innan, jäkla trots hund han är precis om mig :) 

Ja ja Marie!



Ha ha Marie ville absolut se en bild på nya frisyren så jag lägger väl ut den då.

Då har jag klippt mig då!

Ja nu har jag klippt mig och färgat håret och jag tror faktiskt att jag är nöjd, iallafall tills jag ska fixa håret själv imorrn ;) men men än ser det bra ut. Fast jag har nästan inget hår kvar känns det som! ha ha men det är skönt att äntligen ar vågat göra något åt mitt hår.

Ja kollade ju på julkalendern idag men nej jag tycker inte att den verkar nå bra, fast jag kanske är för stor för att tycka det är bra.

Idag ska jag göra korvstroganoff, åt inte det när jag var mindre men jag har slutat att vara så kräsen och äter det mesta nuförtiden.. riktigt skönt att kunna välja mellan lite fler maträtter.

ush va tråkigt det är att inte ha nått jobb.. klockan är bara 11 och jag har ingen aning om vad jag ska göra.. eller jo städa men det lät ju inte så roligt men det behövs ju så det är väl bara att sätta igång då!!

Klipptid

Ska klippa mig kl halv nio börjar bli lite nervös på att det inte kommer att bli bra.
Men det är väl inget att göra åt isf så får det väl bara växa ut och bli bra!!

Vet egentligen inte varför jag kliver upp så tidigt bara för att jag ska klipa mig om typ en och en jhalv timme, men jag slipper ju stressa iallafall. Ush nu är jag ju så himla trött, kanske blir en liten tupplur senare, innan jag å Samson går runt sjön.

tänkte jag ska kolla på julkalendern snart, första avsnittet var riktigt dåligt men kanske det här är bättre annars så struntar jag i resten. Skriver väl lite senarare och talar om vad jag tyckte

Håll in strumpbyxor

Köpte ett par håll in strumbyxor idag för 65 spänn men jag såg då ingen skillnad.. dags att börja träna magen kanske så den inte sticker ut i alla kläder, ser ju för tusan ut som om att jag är gravid men det är jag då inte... Nää vilka lurendrej produkter.. de kunde väl funka lite iallafall då. Men jag får väl gå med putmage ändå då.


Håller på att laga en köttfärslimpa för första gången i  mitt liv, hoppas på ett bra resultat annars är risken stor att det inte händer igen, det där med tålamod det vet jag inte vad det betyder tror jag he he har inget i alla fall. Eller jo ibland funkar det faktiskt t.ex. med hunden då funkar det ganska bra, kanske inte så bra som det borde.. Men han är väl van vid det här laget.

Till helgen får nog Samson vara ute i skogen igen för det är det bästa han vet och jag med för den delen, är så skönt att slippa allt annat och bara gå om kring. Ja också springa och gömma mig när hunden tokspringer iväg, å då blir det fart på Samson han tycker inte om när jag försvinner, men det börjar gå bättre nu för han vågar inte springa iväg längre.

Vi syskon har bestämt att vi ska köpa en julklapp var och sen dra lott, riktigt skönt men man får inte så mycket för en hundring och det är väldigt svårt att komma på nått bra att köpa.

Idag har jag köpt kardborreband till hundens reflexväst (nej jag har inte försökt att göra en egen) Det var så konstiga storlekar på dem så storleken under var alldeles för liten den räckte inte runt magen, och den här är alldeles förstor så jag ska sy dit extra kardborre så den sitter som den ska.
 
Nänu är maten snart klar så jag ska göra lite sås!

Suck, ge mig ett jobb!!

Å va det är jobbigt att vara arbetslös, vill bara ha ett jobb och slippa vara hemma hela dagarna.
Det enda positiva med att vara hemma hela dagarna är att Samson slipper vara själv.
Skulle sitta riktigt skönt med lite klirr i kassan.

Idag har jag sökt tre jobb som jag förmodligen inte kommer att få eftersom det är förskollärare de söker och jag är ju bara barnskötare. Men jag söker ändå och hoppas på att de inte hittar någon förskollärare.

Sitter och lyssnar på julmusik nu, riktigt mysigt nu när det är hur mycket snö som helst, så i år får vi nog ha snö på julafton.
Vet fortfarande inte vad jag ska hitta på med på julafton men det hinner jag väl fundera ut..

Datorn har gått sönder också den vänstra musknappen är paj. Tur att man har en sån där platta som också funkar som mus.


Välkommen till min nya blogg!

Hej kära dagbok (ha ha så skrev man när man va liten)
Hej och välkommen till min nya blogg.
Kanske inte kommer att skriva så ofta i början, för jag kommer säkert inte komma igåg men jag ska försöka iallafall.
Men ni är välkomna att läsa då jag skriver!


RSS 2.0